Hoppa till sidans innehåll

Öresundsträffen 2016

10 OKT 2016 13:47
I helgen har Öresundsträffen 2016 gått av staplen.
En stor tävling med hela 614 invägda brottare och ca 995 matcher under två dagar.
Det kom tävlande från hela Sverige och även lag från Danmark och Norge.
  • Uppdaterad: 11 OKT 2016 10:32

Från Kävlinge/Furulund ställde fem brottare upp, Saga, Emma, Vincent, Fabian och Axel.

Vincent och Fabian ställde dock upp under Team Skånes flagga. Efter toppresultat i början av säsongen hade de blivit utsedda att representera Team Skåne under Öresundsträffen.
Vilken ära!

Saga och Emma gjorde fina matcher men tyvärr räckte inte orken riktigt till och motståndet var tufft på en stor tävling som denna. Saga vann sin första match men förlorade sin andra. Emma åkte tyärr ut efter två raka förluster. Saga skulle fortsätta andra dagen men hade då tyvärr blivit sjuk. Med magont och illamående fick hon avbryta tävlingen. Vi hoppas på nya friska tag från våra tjejer vid nästa tävlingstillfälle.
Bra kämpat!

Vincent började tävlingen med en snöplig förlust där han hade matchen under kontroll fram till slutsekunderna. Efter fullgången tid låg tyvärr de flesta poängen hos motståndaren. Men Vincent krigade till sig två snabba vinster i de nästkommande matcherna och var framme vid match om tredje-fjärdepris.
I bronsmatchen fick han möta en av sina återkommande motståndare som han vann över vid deras senaste möte. Denna gången var det tyvärr inte Vincents tur att gå segrande ur matchen. Besvikelsen var stor hos Vincent men han är ändå glad för sitt fina resultat.

Fabian som tävlade under Team Skåne (liksom Vincent) fick vänta länge innan hans första match kom upp på listorna. Väl uppe på mattan lyckades han få till en fallseger i sin första match. De två nästkommande matcherna lyckades han vinna med poäng efter fulltid. Efter detta fick han möta den slutlige 2:an och 3:an. Fabian kämpade tappert men lyckades inte hela vägen och hamnade till slut på en hedersvärd 5:e plats.

Axel Sörensen, en kille på 17 år som enbart tränat brottning i något år, ville gärna prova på att tävla och fick nu chansen att gå några rejäla matcher i en stor tävling som Öresundträffen. Han fick möta några verkligen duktiga brottare och fick ta i ordentligt för att lyckas stå emot dessa killar. En eloge ska ges till Axel för att han vill ställa upp och tävla. Han gjorde bra ifrån sig för att vara en första tävling. Hoppas han fortsätter tävla och i och med det fortsätter att utvecklas. Vi önskar honom lycka till i kommande tävlingar.

Resultat hittar ni här.

Skribent: Helena Schödin
Epost: Adressen Gömd

140609_VK_Puff2_190x140dpi

 

 

Svenska spels satsning Gräsroten ger pengar tillbaka till klubben.

Ange KFBK som stödklubb när ni spelar på Svenska Spel.

 

 

Vill ni bli vår sponsor?

Kontakta Eva Karlsson

                                    

Postadress:
Kävlinge Furulunds BK - Brottning
Eva Karlsson, Allarpvägen 50
24493 Kävlinge

Kontakt:
Tel: 0705533755
E-post: This is a mailto link

Se all info