Hoppa till sidans innehåll

 

Glentons mästarmöte

06 DEC 2016 09:55
Den gångna helgen (3-4 december) gick Glentons Mästarmöte 2016 av stapeln. Vi fick med 3 av våra brottare till denna prestigefyllda tävling.
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2018 22:46

I helgen som gått var tre av våra brottare på den presitgefyllda tävlinge Glentons mästarmöte, detta år i Broby.

Tävlingen är för de bästa brottarna i Sverige dit man ansöker om deltagande, men enbart de bästa blir uttagna. Under två dagar möts alla i respektive viktklass, vilket leder till att varje deltagande brottare fick gå 10 matcher var (6 för tjejerna).

Från vår egen klubb fick Emma Andersson, Vincent Hansson och Fabian Frisk möjligheten att ställa upp. Under dessa två dagar kämpade våra brottare tappert och gav allt de hade. Armar och ben var rejält möra efter första dagen, men skam den som ger sig.

Emma kämpade med glöd i blicken och trots förslutser kommer hon hem från tävlingen med många nya erfarenheter och många nya utmaningar att se fram emot. Man såg en utveckling under tävlingen hos Emma som tränaren Sara Almén och Emma kommer jobba vidare på hemmavid.

Vincent Hansson fick äran att delta i denna tävling för första gången i år. Vincents utveckling denna höst har gått från klarhet till klarhet och vi ser ett brinnande intresse från denna nya unga talang som kan gå riktigt långt.
Med sparring från sin klubbkompis Fabian Frisk har han tagit placeringar i alla höstens tävlingar. Under helgens tävling levererar Vincent seger efter seger och åker hem efter första dagen med enbart en förlust.
Trots en sliten kropp lyckas ändå Vincent att krama ur det sista på söndagen och slutar på en mycket hedersvärd 4:e plats.

Fabian Frisk som länge varit en av de bättre brottarna i Skåne och Sverige har även han gjort en fantastisk tävling. I hans viktklass fanns det förutom många bra svenska brottare även de tre bästa norska brottarna. Många av deltagarna i Fabians viktklass har under hösten tävlat i en tyngre klass vilket gjorde att motståndet för Fabian blev extra hårt. Trots detta tunga motstånd kämpar han på och lyckas vinna några matcher under lördagen och söndagen. Matcherna mot norrmännen var mycket jämna men slutade tyvärr med 1 eller 2 poängsskillnad till normännens favör. Detta år slutade Fabian på en 7:e plats men gjorde helt klart bra ifrån sig med tanke på det tuffa motståndet. "Nästa år är det pallplats som gäller!", säger Fabian själv. 

Vi gratulerar vår tre brottare för deras fina prestationer!

Skribent: Helena Schödin
Epost: Adressen Gömd

140609_VK_Puff2_190x140dpi

 

 

Svenska spels satsning Gräsroten ger pengar tillbaka till klubben.

Ange KFBK som stödklubb när ni spelar på Svenska Spel.

 

 

Vill ni bli vår sponsor?

Kontakta Eva Karlsson

                                    

Postadress:
Kävlinge Furulunds BK - Brottning
Eva Karlsson, Allarpvägen 50
24493 Kävlinge

Kontakt:
Tel: 0705533755
E-post: This is a mailto link

Se all info